Dakterras met keramische tegels

Aanleg van keramische tegels op een dakterras. Een uitdagende klus! We konden de ondergrond immers niet egaliseren met straatzand. Door onze ervaring met dakterrassen, hebben we hier een mooie oplossing voor bedacht, met een strak en moderne uitstraling als resultaat.

Tegeldragers

Op dit dakterras zijn de oude stoeptegels vervangen voor nieuwe keramische tegels. Om de ondergrond te egaliseren hebben we gebruik gemaakt van tegeldragers, deze zijn in hoogte verstelbaar waardoor de tegels mooi vlak gelegd kunnen worden, ook op bijvoorbeeld een scheeflopend dak. De tegel die hier gebruikt is, is een tegel met een betonlook.

Voordelen keramische tegels

  •  kleur-, slijt- en maatvast
  • gemaakt van natuurlijke materialen zoals mineralen, kaolien en klei
  • vorstbestendig, zelfs bij het gebruik van strooizout
  • bestand tegen temperaturen van -50°C tot + 60°C.

Strakke uitstraling

Ten opzichte van betontegels zijn keramische tegels maatvast. Zo kunt u van keramische tegels verwachten dat zij strak in uw tuin of dakterras komen te liggen, waar andere soorten tegels nooit allemaal geheel gelijk aan elkaar gelegd kunnen worden. Tevens kunnen keramische tegels door de maatvastheid sneller gelegd worden, en dat is vooral een voordeel voor uw portemonnee!

Keramische tegels hebben een lage wateropname. Dit zorgt ervoor dat u nooit last van groene aanslag, mos, algen en vlekken heeft. Mocht u onverhoopt toch iets morsen, dan is de vlek in een handomdraai schoongemaakt. U kunt op deze tegel gewoon gebruik maken van schoonmaakmiddelen, of eventueel zelfs van een hogedrukspuit.
Door de lage wateropname blijven de tegels als het regent en ijzelt veilig beloopbaar. Tenslotte ziet uw terras er met keramische tegels uit als een natuursteen terras, waarin veel verschillende kleuren en patronen mogelijk zijn.

Voor binnen én buiten

En wilt u uw kamer aangrenzend aan de tuin met dezelfde tegels beleggen? Geen probleem! Deze tegels zijn namelijk zo gemaakt dat u ze zowel binnen als buiten kunt gebruiken, zodat binnen en buiten prachtig in elkaar overlopen.