Kunstgras leggen Doetinchem

Kunstgras Leggen Doetinchem
Bij dit project in Doetinchem hebben wij een renovatie van het kunstgras uitgevoerd. Het kunstgras dat er lag was niet goed aangelegd en daarnaast liet de kwaliteit van het gras te wensen over.

We zijn begonnen met het verwijderen van het oude kunstgras en de zandlaag daaronder. Vervolgens zijn we opnieuw gaan ‘bouwen’ aan een goede ondergrond door een laag grof puin van 10 cm aan te brengen. Daaroverheen een toplaag van 8-10 cm granulight. Het voordeel van granulight ten opzicht van zand is dat het water goed wordt afgevoerd en dat deze laag ontzettend hard wordt. Dit voorkomt verzakkingen omdat mollen en mieren niet door deze laag naar boven kunnen komen. De ondergrond is de basis van het kunstgras en een goede basis is het halve werk!

Tussen de onderlaag en het kunstgras hebben we een drukverdelend doek aangebracht, naast goede drukverdeling zorgt deze ook voor het tegengaan van onkruid van onderaf. Het kunstgras is afgewerkt door het in te vegen met quarts-zand. Invegen van kunstgras met zand zorgt ervoor dat de vezel mooi rechtop blijft staan en het kunstgras een natuurlijke uitstraling krijgt en behoudt.

 Naast de renovatie van het kunstgras is ook de schutting aan de achterzijde van de tuin vervangen. Hier is een afscheiding van schanskorven met steenvulling voor in de plaats gekomen. De steenvulling bestaat uit verschillende maten stenen waardoor de wand levendig maar tegelijk ook stoer en strak oogt.

Een geslaagde renovatie en opfrissing van de tuin!