Natuurlijke (bijen)tuin Westervoort

Natuurlijke bijentuin Westervoort

Natuurlijke tuin

De bewoners van deze tuin hebben 2 bijenkolonies waarvoor zij een zo goed mogelijke leefomgeving wilden creëren. Ze wilden graag een natuurlijke tuin en hadden de wens om het regenwater op natuurlijke wijze op te vangen. Het ontwerp is gemaakt door Hooge Vos en wij mochten de uitvoering voor onze rekening nemen. In het ontwerp is veel gebruik gemaakt van ronde vormen wat de natuurlijke uitstraling van de tuin ten goede komt.

Regenwater

Voor wat betreft de opvang van het regenwater is een biotoop opgenomen in het ontwerp. Deze bevindt zich naast het gazon (zie foto’s). Hierin wordt regenwater opgevangen en dit trekt veel insecten aan. Het gazon loopt glooiend over in de regenwateropvang.

Beplanting

Er is gekozen voor diverse soorten beplanting in de tuin, waardoor er in de periode van april tot en met oktober voortdurend iets in bloei staat in de tuin. De beplanting is in een organische vorm rond het gazon geplant, waardoor er ondanks de diversiteit toch rust ontstaat in het totaalplaatje. Het gazon is afgezet met topkant, wat de organische vorm nog extra benadrukt.
De tuinafscheiding is ook natuurlijk en bestaat voor het grootste deel uit Clematis in combinatie met hedera, wat zorgt voor een prachtige afwisseling in de tuinafscheiding.

Bestrating

De bestrating is een combinatie van waaltjes en grind, het grind is in een organische vorm door de tuin heen gelegd wat zorgt voor een mooie zichtlijn. Het grind  zorgt in combinatie met de bestrating en het gazon voor een moderne twist in de natuurlijke tuin.

Verlichting

De boomstammen waarin de verlichting is verwerkt komen van Van Vliet Kastanjehout en maken het plaatje helemaal af. Een prachtige en bijzondere manier om de tuin te verlichten! Het resultaat is een prachtige tuin waar de bewoners volop van genieten!

Wilt u ook een natuurlijke tuin met strakke lijnen? Neem contact met ons op!

Gazon en regenwaterafvoer
Zicht op de lijnen in de tuin
Gazon, grind, border en terras
Topkant
Beplanting en gazon
Terras en keien
Beplanting, topkant, grind, bestrating
Erfafscheiding betongaas met hedera
Bestrating
Gazon en border met verlichting
Totaalplaatje
Zichtlijn
Natuurlijke tuin Westervoort
Geranium, penisetum, echinacea Westervoort
Terras en erfafscheiding Westervoort
Groene, natuurlijke en strakke tuin
Totaalplaatje natuurlijke tuin Westervoort
Keien en boomstamverlichting
Aanzicht bijentuin
Beplanting, grind en gras
Oplevering natuurlijke tuin Westervoort
Zicht vanaf het terras
Regenwateropvang natuurlijke tuin