Oude waaltjes leggen Doetinchem

In deze tuin hebben we oud gebakken klinkers gelegd. Deze zijn gebakken van klei en soms al eeuwen oud. Iedere partij klinkers heeft een licht kleurverschil. Dit komt omdat de (kolen-)ovens vroeger handmatig werden gestookt en waardoor deze niet altijd dezelfde temperatuur hadden.

Naarmate een gebakken steen ouder wordt, wordt deze alleen maar mooier. De steen wordt als het ware geglazuurd door de invloeden van weer en wind en door alles wat er overheen gereden is in de loop der jaren; van paard en wagen tot het verkeer van nu.
Oud gebakken klinkers komen veelal uit historisch, oude, stadspleintjes, straatjes en laantjes uit geheel Nederland en België.

De klinkers zijn vaak heel verschillend qua dikte en lengte dit vergt vakmanschap om het te leggen. Laban Tuinprojecten legt regelmatig oud gebakken klinkers. Deze bestrating wordt vaak toegepast in boerderijtuinen en romantische tuinen. De oud gebakken klinkers zijn in veel verschillende patronen te leggen. Op de foto´s is dit goed te zien.