Tuinaanleg Apeldoorn

Bij dit project is zowel de voor- als de achtertuin opnieuw aangelegd. De wensen van de klant waren: weinig onderhoud, het gebruik van de hoogtes in de tuin en het gebruik van schanskorven.

Voor de bestrating hebben we gebruik gemaakt van basalttegels van 0,80×0,80 cm, de voegen zijn opgevuld met een kunstharsvoeg waardoor er geen onkruid tussen de voegen kan komen. In de tuin zijn 4 verhoogde bakken gecreĆ«erd. Door het hoogteverschil oogt de tuin groter, tevens zorgt het hoogteverschil voor meer diepte in de tuin. De rechtermuur in de tuin is gestuukt in een antraciet kleur zodat deze past bij de rest van de tuin. Aan de linkerzijde van de tuin hebben we een muur gemaakt van schanskorven, deze korven zijn opgevuld met basaltkeien. Doordat er allemaal verschillende formaten stenen zijn gebruikt is een hele levendige wand ontstaan.

Qua beplanting hebben we veel grassen gebruikt in combinatie met vaste planten. De miscanthus in de voortuin zorgen voor een natuurlijke afscheiding. De tuin is een goede combinatie van strakke lijnen en duurzame materialen, de beplanting die natuurlijk en strak oogt, zorgt voor de aangename uitstraling.