Tuinaanleg Ermelo

De wensen van deze bewoners waren: weinig onderhoud, strakke tuin, iets met water, de klimop op de erfafscheiding behouden maar wegwerken.

In zowel de voor- als achtertuin hebben we grote natuursteen basalttegels in cement gelegd. De naden zijn gevuld met een kunsthars voeg die in elke gewenste kleur beschikbaar is. Het grote voordeel van deze voeg is dat het water doorlaat maar dat er geen onkruid tussen kan groeien.

In de voortuin hebben we 2 paden naar het huis toe gelegd met in het midden een border. Hierdoor behoudt de tuin zijn strakke lijn met een vriendelijke touch. Om het hoogteverschil tussen tuin en stoep op te vangen werkten we met Topkant, een prachtig materiaal wat de strakke lijken nog eens extra benadrukt.

In de achtertuin hebben we een strakke vijver gemaakt over de hele breedte van de tuin. Aan een zijde van de vijver is een muurtje gerealiseerd met een rvs waterval. De brug die over de vijver ligt is gemaakt van aluminium traanplaat. Voor de vijverrand zijn dezelfde tegels als het terras gebruikt. Om de klimop weg te werken hebben we een langzaam groeiende groenblijvende bamboe afgewisseld met eiken palen. Het is een prachtig rustiek geheel geworden.
Om de containers weg te werken hebben we een taxushaag geplant.