Tuinaanleg Gaanderen

Een leuke aanlegklus. De tuin is 850m2 groot en ligt in een bosrijke omgeving. De bewoners hadden zelf al een ontwerp gemaakt voor de tuin. Eén van hun wensen was het behouden van de meerstammige boom. Omdat ze niet goed wisten hoe deze in het nieuwe ontwerp ingepast kon worden, hebben wij met hen meegedacht.

Om de meerstammige boom is een grote verhoogde bak van 4x4m gerealiseerd. De bak is gemaakt van lariks planken. Door de bak wordt de aandacht naar de boom getrokken hierdoor verdient het de aandacht die het hoort te krijgen. Het terras bij het huis ligt 40 cm hoger dan de rest van de tuin. Door deze hoogte krijg je meer ruimte in de tuin en krijg je het gevoel dat je boven de tuin zit.

Door de aanplant van grote borders en veel beplanting straalt de tuin veel kleur en rust uit. Achterin de tuin is een groot terras gemaakt van 5,40×5,40 en is gelegd van betonnen tegels 60x60x6. De trampoline is ingegraven wat de veiligheid ten goede komt.

De scheiding tussen border en gazon is gemaakt van topkant hierdoor heb je altijd een strakke lijn in het gazon en de borders. In de borders is een combinatie gemaakt van vaste planten, heesters, grassen en groenblijvende beplanting. De border is zo gemaakt dat het hele jaar door kleur in de borders te vinden is.