Tuinaanleg ‘s-Heerenberg

De bewoners van deze tuin in ´s-Heerenberg hadden zelf een trap in de tuin gemaakt die toegang biedt naar een inpandige kelder. De hoeveelheid grond die hierbij vrij was gekomen wilden ze graag weer benutten. Omdat de tuin al vrij hoog ligt ten opzichte van de naastgelegen straat, is in overleg met de bewoners gekozen voor een tuin met verschillende hoogtes. Zo is achterin de tuin een verhoging gemaakt van larikshout, wat een natuurlijke uitstraling heeft. De betonnen traptreden zijn 100x40x20 cm.

Een andere wens was een vijvertje, ook hier was ruimte voor. Om het karakter van het oude huis te versterken, is gekozen voor nieuw gebakken klinkers in oude stijl, die we in elleboogverband hebben gelegd. De oude erfafscheiding aan de straatkant is vervangen door een schutting met poort.

Het gras in de tuin zorgt voor veel rust en ruimte. De beplanting bestaat voornamelijk uit vaste planten en grassen. Ze zorgen door het juiste gebruik voor ruimte en privacy in de tuin.

De bewoners kunnen nu in ieder seizoen genieten van een prachtige tuin.