Voortuin jarendertigwoning

Eindresultaat

De voortuin bij deze jarendertigwoning is door ons ontworpen en aangelegd. De opdrachtgevers hadden zelf een moodboard gemaakt met ideeën voor de tuin en we hebben deze zoveel mogelijk verwerkt in het ontwerp.

De wensen waren speelruimte voor de kinderen inclusief een plaats voor de trampoline, parkeerruimte voor twee auto’s, een terras en goede doorloop richting de zij- en achtertuin. Daarnaast gebruik van materialen en beplanting die bij de stijl van de woning passen.

Omdat de voortuin vanaf het huis afloopt richting de straat moest dit hoogteverschil worden opgevangen. Dit hebben we trapsgewijs gedaan door middel van schellevis blokken. Een mooie overgang tussen de oprit en het terras. De trap beslaat de gehele breedte van de tuin, wat zorgt voor een verbredend effect. Het terras bestaat uit grote natuurstenen tegels, gecombineerd met gebakken waaltjes. Dit past heel mooi bij de sfeer van de woning. Op één plek hebben we de trap onderbroken en de bestrating schuin gelegd, zodat de bewoners ook met de fiets langs het huis kunnen.

Voorin de tuin is gekozen voor kunstgras, dit is ideaal als ondergrond voor de trampoline. De oprit bestaat uit grind, wat weer goed past bij de stijl van de woning.

Als blikvanger is in het midden, precies voor de verhoging, een meerstammige boom geplant. De boom wordt uitgelicht door een lichtspot wat een prachtig effect geeft in het donker.

Eindresultaat
Speelplek en oprit
Zicht vanaf het terras
Tuin voor de aanleg
3-d tekening